Hlavní obsah

Nova a Prima podpořily digitalizaci

Novinky, Stanislav Dvořák
Aktualizováno

Televize Nova vydala v pátek tiskové prohlášení, v němž podpořila proces přechodu na zemské digitální televizní vysílání podle platného Technického plánu přechodu. Také TV Prima se vyjádřila kladně, ale dodala, že proces digitalizace není dořešený.

Článek

"Společnost CET 21 se jako jeden z vůdčích subjektů procesu přechodu zemského analogového televizního vysílání na zemské digitální vysílání rozhodla podpořit další postup procesu podle nařízení vlády č. 161/2008 Sb. o technickém plánu přechodu a splnit podmínky pro získání tzv. kompenzační licence," sdělila mluvčí Novy Michaela Fričová.

Stejně tak se i Prima zavázala ukončit zemské analogové televizní vysílání do termínu, který stanoví Technický plán přechodu.

Prima však ústy své mluvčí Jany Kocové zároveň upozornila na skutečnost, že doposud nejsou vyřešeny některé důležité otázky, které se přechodu na digitální vysílání týkají. "Není bohužel zaručeno, že nedojde k poškození práv provozovatelů vysílání vyplývajících z jejich licencí a k porušení českých právních předpisů nebo mezinárodních dohod o ochraně investic," uvedla mluvčí.

„Věříme, že námi nastíněné problémy budou ze strany příslušných úřadů vyřešeny tak, aby k žádnému porušení práva nedošlo, a jsme připraveni učinit vše pro to, aby přechod na digitální vysílání v České republice proběhl úspěšně,“ řekl generální ředitel Televize Prima Marek Singer.  

Obě velké české komerční televize (Nova a Prima) mají licence pro analogové vysílání do roku 2017. Za to, že vrátí analogové kmitočty, dostanou licence k dalšímu kanálu navíc.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám