Hlavní obsah

Golden Kids se ruší, manžel Vondráčkové se hádá s Kubišovou

Zpěvačka Marta Kubišová nevystoupí na plánovaném turné ke 40. výročí skupiny Golden Kids, šňůra se proto ruší. Podle Kubišové nebyl projekt umělecky připraven a ani neměla s producentem Martinem Michalem uzavřenou smlouvu. Manžel Heleny Vondráčkové Michal řekl, že mezi ním a Kubišovou byly velké názorové rozdíly a že turné ruší "z důvodu absolutního amatérismu ze strany manažera paní Kubišové".

Článek

Zahajovací koncert šňůry, na kterou se dosud prodávají lístky, se měl konat 17. května v pražské Lucerně. Martin Michal se nakonec rozhodl turné nahradit samostatnými koncerty Heleny Vondráčkové s hosty. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. Lidé, kteří o samostatný koncert Vondráčkové nemají zájem, mohou lístky vrátit v místě jejich zakoupení.

Kubišová nechce hazardovat se svou pověstí 

"Písemně jsem své stanovisko oznámila producentovi Martinu Michalovi už 3. března. Celý projekt, na který se mnou nebyla uzavřena smlouva, nebyl od začátku umělecky připraven," uvedla Kubišová v prohlášení, které zveřejnil provozní ředitel pražského Divadla Ungelt Jiří Pritz, kde Kubišová hraje. "Ve svých 65 letech si nemohu dovolit hazardovat se svou pověstí; za to mi žádný honorář nestojí," uvedla dále populární zpěvačka.

Kubišovou údajně zaskočil producentův přístup k celému projektu. "Ve své druhé kariéře, tedy po roce 1989, jsem se s takovým jednáním nesetkala. Věřím, že mí příznivci mé rozhodnutí pochopí a zachovají mně i do budoucna přízeň," dodala Kubišová.

Navržená smlouva odporuje zákonům, brání se Michal

"Opravdu došlo k obrovským názorovým rozdílům," připustil Michal a dodal, že nemůže podepsat smlouvu odporující podle něj daňovým zákonům. "Turné ruším z důvodu absolutního amatérismu ze strany manažera paní Kubišové, který ji poškozuje a ohrožuje," dodal Michal, podle něhož zpěvačka není ochotna komunikovat.

Smlouva podle Michala odporovala českým zákonům "zejména v oblasti daní" a vybízela ke krokům, které jsou v rozporu s dobrými mravy. Management Marty Kubišové prý pochybil i v dalším případě. "Ze strany tohoto managementu mělo dojít k porušení nejenom platných daňových předpisů i u turné paní Marty Kubišové v Austrálii," tvrdí Michal.

Vstupenky zůstávají v platnosti 

"Letošní 40. výročí hodlají Golden Kids oslavit společně na podiu a vy můžete být při tom," slibuje ještě na internetu program paláce Lucerna. Vstupenky nabízí v cenách od 290 do 1890 korun. Turné skupiny Golden Kids mělo začít 17. května a pokračovat v červenci v Karlových Varech, v říjnu v Olomouci, Bratislavě, Košicích a vyvrcholit 1. listopadu v pražské O2 Areně.

Slavné pěvecké trio Golden Kids založili Helena Vondráčková, Marta Kubišová a Václav Neckář 1. listopadu 1968. Jeho existence však skončila s nastupující normalizací. Hudební vydavatelství Supraphon vydalo v minulých dnech novou kompilaci Golden Kids nazvanou Marta, Helena a Vašek: 24 velkých hitů tří legend našeho popu.

Pěvecká kariéra Kubišové trvala ve druhé polovině 60. let jen pět let, pak musela zmizet veřejnosti z očí. Třikrát vyhrála v anketě Zlatý slavík, třetí prvenství za rok 1969 jí bylo ale upřeno a cenu dostala až po listopadu 1989. Jako jedna z prvních podepsala Chartu 77 a po uvěznění Václava Havla se stala jednou z jejích mluvčích. V listopadu 1994, pětadvacet let po vzniku tria, skupinu Golden Kids, byť nakrátko, opět přivítala zcela zaplněná pražská Lucerna.

Reklama

Výběr článků

Načítám