Hlavní obsah

Policisté při dopravních kontrolách rozdávají kazety

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

Policisté po celé republice v úterý odstartovali speciální dopravně bezpečnostní akci Auto je zbraň, při které dávají řidičům místo pokut videokazety. Ty mají šoférům poradit, jak bezpečně jezdit. Akce bude trvat několik dní.

Článek

"Balíček tří videokazet, který řidiči od policistů dostávají, obsahuje filmy s názvy Bourá jen blb? a Auto je zbraň. Pro děti řidičů je určená Bezpečná cesta," uvedl tiskový mluvčí policejního prezidia David Kubalák. Filmy obsahují příběhy, které řidiče poučí, co vše může být na silnici nebezpečné.

Kazety policii poskytla nadace Malina automobilového závodníka Romana Kresty a zpěváka a rovněž jezdce Daniela Landy. Oba se na jejich přípravě podíleli.

"Kresta například předvádí, jak se auto chová v zatáčce a Landa jeho jízdu komentuje. Nebo Kresta jede slalom nejprve střízlivý a pak po panáku alkoholu," vylíčil karvinský policejní mluvčí Stanislav Sobol. Akce potrvá do čtvrtka a během tří dnů policisté rozdají přibližně 24 tisíc videokazet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám