Hlavní obsah

Ukrajinec vezl na Břeclavsku tisíce nezdaněných cigaret, odhalil je pojízdný rentgen

– Lanžhot
Právo, miv

Mobilní rentgen celníků zmařil plán ukrajinského řidiče na snadný výdělek. V dutinách jeho dodávky odhalil více než šestnáct tisíc nezdaněných cigaret. Muž se bude zodpovídat z deliktu se škodou více než sedmdesát tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Celníci na Břeclavsku odhalili pašované cigaretyVideo: Celní správa ČR

 
Článek

Celníci v pátek informovali o zásahu, který měli ve středu dopoledne na dálnici D2 nedaleko Lanžhota na Břeclavsku. S mobilním rentgenem kontrolovali vozidla přijíždějící na naše území ze Slovenska.

Foto: Celní správa ČR

Celníci odhalili pomocí rentgenu tisíce cigaret

„Jedním z vytipovaných byl i plně obsazený dodávkový vůz Mercedes s ukrajinskou státní poznávací značkou. Na dotaz celníků, zda někdo z cestujících převáží alkohol či cigarety, odpověděli všichni záporně. Nicméně rentgenové snímky vzápětí prokázaly opak. Konstrukční dutiny byly velmi důmyslně vyplněny kartony cigaret,“ uvedla mluvčí celníků Lada Temňáková.

Propadnutí věci a dlužné clo

Mlčení a zapírání skončilo ve chvíli, kdy se k cigaretám přihlásil řidič vozu. „Jednalo se celkem o 81 kartonů cigaret s ukrajinskými tabákovými nálepkami. Vzhledem k tomu, že pro dovoz ze zemí mimo Evropskou unii je povolen bezcelní limit ve výši 200 kusů neboli jeden karton a limit pro osobní spotřebu při převozu v rámci unie je 800 kusů, celníci cigarety zajistili,” dodala mluvčí.

Cizinec tak má po obchodu a hrozí mu propadnutí věci a povinnost zaplatit dlužné clo a veškeré daně ve výši 71 537 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám