Hlavní obsah

Auto v Havířově srazilo azylanta, řidič ujel

– Karviná
Právo, hon

K vážné nehodě došlo ve středu odpoledne poblíž azylového střediska v Havířově-Suché na Karvinsku, auto tam srazilo 34letého Tunisana, který jel na kole. Řidič vozidla z místa nehody ujel, nyní po něm pátrá policie. Cizinec skončil s vážným zraněním v nemocnici.

Foto: Policie ČR

Kolo, na kterém cizinec jel.

Článek

K nehodě došlo zhruba kolem druhé odpoledne. Řidič do cyklisty narazil předkem auta. Cizinec, který je obyvatelem azylového střediska, byl těžce zraněn, nicméně po nehodě byl při vědomí. Léčit se bude nejméně šest týdnů.

„Podle výpovědi zraněného cyklisty neznámý řidič nezastavil a z místa ujel,“ uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Foto: Policie ČR

Místo nehody

Auto jelo po Orlovské ulici ve směru od ulice Vodní. Ke střetu mělo dojít za křižovatkou s ulicí Na Kopci.

Případem se zabývá kriminální služba. „Zahájeny byly úkony trestního řízení přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a přečin neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku,“ dodala mluvčí.

Policie nyní hledá kolemjdoucí nebo řidiče, kteří nehodu mohli vidět. „Jejich svědectví nám pomůže k řádnému objasnění dopravní nehody. Pomohly by i záběry z kamer, které bývají umístěny ve vozidlech,“ uvedla mluvčí Viačková.

Reklama

Výběr článků

Načítám