Hlavní obsah

Řidič při honičce s policií vyhazoval drogy, poté prorazil vanu

– Sokolov
Právo, vor

Policie ve čtvrtek zveřejnila záběry ze silniční honičky, při níž před týdnem zadržela v Kraslicích na Sokolovsku padesátiletého řidiče pod vlivem drog. Posádku vozidla zadržela až tehdy, když řidič odbočil u Jindřichovic na lesní cestu, přes kterou ležel vyvrácený strom. Během své zoufalé snahy ujet policistům řidič prorazil i olejovou vanu vozu.

BEZ KOMENTÁŘE: Honička skončila na zasněžené cestěVideo: Policie ČR

 
Článek

„V ranních hodinách si policisté na kamerovém systému města všimli dvou mužů s drogovou minulostí, kteří se pohybovali kolem zaparkovaného vozidla Volkswagen a manipulovali s ním,“ popisovala mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Krejčí s tím, že s muži byla i neznámá žena.

Hlídka věděla, že ani jeden z mužů nemá řidičák, takže když nasedli do vozidla a začali odjíždět do centra města, začali je pronásledovat. „Řidiče vozidla chtěli následně zastavit. Ten však nereagoval, služební vozidlo objel a začal ujíždět,“ pokračovala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Havarované auto po honičce

Hlídka vozidlo pronásledovala postupně přes celé město a dál i na silnici ve směru na Jindřichovice a Rotavu. „Padesátiletý řidič svou bezohlednou a nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. V jednom místě narazil s ujíždějícím vozidlem do svodidel v protisměru,“ popisovala Krejčí, podle které posádka během jízdy vyhazovala z okýnek větší množství drog, zřejmě pervitinu.

Spolujezdkyně měla drogy

Prchající řidič odbočil z hlavní silnice na lesní cestu, kde vlivem nepřiměřené rychlosti poškodil spodní částí vozidla o cestu olejovou vanu. „Řidič na poškození nereagoval a pokračoval dál v jízdě. Jeho jízdu zastavil až vyvrácený strom, který mu ležel v cestě, a proto byl nucen zastavit,“ uvedla mluvčí policie s tím, že řidič začal couvat a narazil do policejního vozu. „Následně policisté vystoupili a osádku podezřelého vozidla zadrželi,“ dodala Krejčí.

Policisté při testech zjistili, že řidič je pozitivní na amfetamin. „Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala Krejčí, podle které se potvrdilo, že řidič má zabavený řidičák. Výši hrozícího trestu však neuvedla.

Dvaadvacetiletá spolujezdkyně z vozidla pak u sebe měla podle policie sáčky s téměř 16 gramy krystalické látky, které na výzvu policistům následně vydala. Kriminalisté ji podezírají ze spáchání přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

„Případ je nadále v šetření. V případě prokázání viny může být podezřelá žena u soudu potrestána až dvouletým vězením,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám