Hlavní obsah

Na Šumpersku vykolejila nad ránem lokomotiva nákladního vlaku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Lokomotiva nákladního vlaku v noci na čtvrtek vykolejila v Bludově na Šumpersku poté, co jeho strojvedoucí vjel na kolej, kam neměl. Odhadovaná škoda je zhruba 140 tisíc korun. Vyplývá to z vyjádření mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Kateřiny Šubové. Nehoda dočasně zastavila dopravu směrem do Postřelmova, mezi Zábřehem na Moravě a Šumperkem jezdily náhradní autobusy.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Lokomotiva vlaku ČD Cargo vykolejila kolem 01.45. „Dle prvotního šetření projel strojvedoucí odjezdové návěstidlo právě v době jeho stavění. Deset metrů za návěstidlem vykolejilo hnací vozidlo zadním podvozkem," uvedla Šubová. Za nehodu bude podle ní podle předběžných výsledků vyšetřování s největší pravděpodobností odpovídat dopravce.

„Došlo k nedovolené jízdě nákladního vlaku a následnému vykolejení," řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Českým drahám nehoda omezila provoz před 04.00. Některé vlaky dopravce zrušil, další nahradily náhradní autobusy. Ranní spěšný vlak ze Šumperka do Brna jel odklonem přes Uničov. Kolem 07.00 byl provoz obnoven sníženou rychlostí.

Reklama

Výběr článků

Načítám