Hlavní obsah

Policie našla pohřešované sestry z Prahy, noc přečkaly v dřevěném vláčku

– Praha • Aktualizováno

Policie v úterý ráno odvolala pátrání po dvou sestrách ve věku devět a šest let z Prahy. Lidé si jich po osmé hodině ráno všimli na ulici v pražských Bohnicích asi čtyři kilometry od domova a přivolali policisty. Děti jsou v pořádku, noc přečkaly na hřišti.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na tísňovou linku 158 jsme dostali několik poznatků, že dívky jsou v ulici Toruňská na dětském hřišti. Děti jsou v pořádku, zatím to vypadá, že odešly z hřiště samy a noc strávily venku schované v dřevěném vláčku na dětském hřišti přikryté dekou. Všem děkujeme za pomoc při pátrání,” řekl Novinkám mluvčí policie Jan Daněk.

Do pátrání po dívkách bylo nasazeno několik desítek policistů z několika útvarů. Vrtulník nemohl být nasazen kvůli špatným povětrnostním podmínkám.

„Do pátrání byli nasazeni psovodi, policisté ze speciální pořádkové jednotky, policisté z místních oddělení z několika městských částí. Již během večera procházeli domy, různá zákoutí i široké okolí. Byla informována městská policie, dopravní podnik, byly prověřeny všechny nemocnice. Komunikovali jsme nejen s rodiči, ale i dalšími příbuznými a prověřována byla také nemovitost ve středních Čechách, ke které má ta rodina vztah,“ vysvětlil Daněk.

Dívky v pondělí po 14. hodině odešly z dětského hřiště v Kyselově ulici v Praze 8. Pohřešování následně ohlásil jejich otec.

Policie po děvčatech pátrala v systému dítě v ohrožení. „Nyní se budou okolnostmi jejich útěku zabývat kriminalisté a pracovníci orgánu sociálně-právní ochrany dětí,” uzavřel Daněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám