Hlavní obsah

Obtěžoval dívku ve frontě v obchodě, pak na ni zaútočil v domě

Benešov

Policie pátrá po neznámém muži, který ve Vlašimi na Benešovsku obtěžoval 22letou dívku. Muž ji během odpoledne sledoval, a když se schovala v domě, zaútočil na ni. Mladá žena se naštěstí ubránila a útočník odešel.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se odehrál 7. dubna, policie o něm informovala ve středu a požádala o pomoc při pátrání.

Dívka se s mužem poprvé potkala v Komenského ulici v obchodním domě, kde se na ni ve frontě tlačil. Chvíli předtím měl stejným způsobem obtěžovat jinou ženu. Následně z obchodu odešel a poškozená ho potkala o několik minut později na lavičce u úřadu.

Mladý muž se vydal za ní a opět se na ni tiskl. Na otázku dívky, co chce, odpověděl, že nic. Sledovat ji však nepřestal a několikrát jí zkřížil cestu. Poškozená si posléze rozmyslela cestu na autobus, protože měla strach, a šla se ukrýt v jedné budově, od které měla klíče.

Obětí může být víc

„Muž jí byl ale neustále v patách, a i když se snažila rychle dostat dovnitř a zavřít za sebou dveře, nepodařilo se jí to. Byl silnější, v chodbě domu ji přitlačil na zeď a tiskl se k ní tělem. Vůbec přitom nemluvil, jen vzdychal. Dívka kladla odpor a nakonec se mu ubránila, vystrčila ho opět ven na ulici a zabouchla dveře. On pak z místa utekl,“ popsala mluvčí policie Eva Stulíková.

Podle policie byl útočník ve věku asi 22 let, přibližně 180 cm vysoké postavy, bledé pleti a krátkých hnědých kudrnatých vlasů. Má údajně nepřirozenou chůzi. V době činu byl oblečen do šedých kalhot, na jejichž přední straně byly znázorněny kostky.

Policisté nevylučují, že obětí může být více, o konkrétních případech však zatím informace nemají. Policie upozorňuje dívky a ženy, aby byly opatrné. „Apelujeme na případné poškozené, aby každé podezřelé jednání, třeba i opožděně, oznámily. Zároveň se obracejí na širokou veřejnost se žádostí o pomoc a spolupráci,“ uvedla Stulíková.

Lidé mohou volat na telefon 974 871 750 či linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám