Hlavní obsah

Druhovi naservírovala řízek a pak ho bodla do hrudníku. Dostala šest let

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Krajský soud v Brně poslal v úterý na šest let do vězení třiapadesátiletou Pavlínu Voksovou, která loni v listopadu pobodala v jednom z paneláků v Adamově svého o rok staršího přítele. Bodla ho kuchyňským nožem do hrudníku, probodla mu plíci a jen o centimetry minula aortu.

Pavlína Voksová před soudem všeho litovalaVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Žena živící se jako pomocná kuchařka v jedné z brněnských škol osudného dne popíjela se svým přítelem alkohol v místním bistru. Doma pak při hádce servírovala svému příteli řízek, když ji přemohly emoce, popadla nůž s jedenácticentimetrovou čepelí a bodla druha do hrudníku.

„Máme za to, že ho v tu chvíli nechtěla zavraždit, ale vidíme tam nepřímý úmysl. Dělala vše s vědomím, že třímá v ruce ostrý nůž a míří na část těla, kde se nalézají důležité orgány,“ konstatoval soudce Miloš Žďárský. Senát ženě uložil trest pod spodní hranicí trestní sazby, která byla v tomto případě 10 až 18 let vězení.

Ona mi hned zavolala sanitku, buďte k ní shovívaví.
pobodaný muž

Drobná žena se před soudem třásla potlačovaným pláčem a tvrdila, že druhovi, se kterým i nadále žije, nechtěla ublížit. „Strašně toho lituju, v té chvíli jsem to prostě nebyla já. Když jsme přišli z bufetu, hádali jsme se, já jsem mu ji lískla, on mi ji vrátil. Umývala jsem nádobí, pak jsem mu dala řízek a potom už si nic nepamatuju, jen že tam byla krev a volala jsem sanitku,“ slzela Voksová.

Život v ohrožení

Ani rána nožem, téměř smrtelná, partnerství nerozbila. „Ani jsem to pořádně nezaregistroval, jen jsem viděl, že mně teče krev, tak jsem si šel lehnout. A ona mi hned zavolala sanitku, buďte k ní shovívaví,“ přemlouval soud pobodaný muž.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Pavlína Voksová před soudem všeho litovala

Že nešlo o žádnou banalitu, ale potvrdil soudní znalec Michal Zelený. „Šlo o život ohrožující poranění. Jen tím, že byla včas zavolána záchranka a došlo k akutnímu operačnímu ošetření, se podařilo zachránit život,“ upozornil.

Soudní znalkyně z oboru psychiatrie Petra Sejbalová konstatovala, že Voksová propadla démonu alkoholu. „Je ve třetím stadiu, to čtvrté už je přitom neléčitelné. Nějakou tu skleničku nepovažuje za porušení abstinence, tvrdí, že se alkoholu vůbec po svém propuštění z vazby nedotkla, ale testy odhalily, že tomu tak není. Její intelekt se blíží mentální retardaci, je nevyváženou osobností,“ načrtla Sejbalová.

„Každá ženská ať se na alkohol vyprdne,“ okomentovala verdikt Voksová.

Reklama

Výběr článků

Načítám