Hlavní obsah

Na Štěrboholské spojce v Praze havaroval kamión do svodidel

– Praha • Aktualizováno

Dopravu na Štěrboholské spojce v Praze komplikovala ve středu několik hodin nehoda kamiónu, který v místě dopravního omezení najel na středová svodidla. Policie řídila dopravu kyvadlově. Zraněného řidiče odvezla záchranná služba do nemocnice.

Foto: HZS Praha

Kamión byl zaklíněný na svodidlech

Článek

Nehoda se stala před 4:00 na Štěrboholské spojce v místě dopravního omezení směr Průmyslová ulice. Podle informací policie byl kamión na svodidlech, odkud se ho před devátou hodinou podařilo vyprostit. Kolem byly také rozházené betonové zábrany mezi směry a poškozen byl i sloup veřejného osvětlení.

Foto: HZS Praha

Kamión byl zaklíněný na svodidlech

"Odtah prováděla soukromá firma, která přijala technické opatření, protože hrozilo proražení nádrže," řekl mluvčí policie Tomáš Hulan.

U nehody zasahovali hasiči několik hodin, pomáhala jim také speciální vyprošťovací technika.

„Hasiči museli odstranit cca 30 metrů svodidel, které kamión poškodil, pracovníci firmy Eltodo zase museli odpojit od elektřiny sloup veřejného osvětlení. Pomocí jeřábu pak hasiči kamión nadzvedli a přivolaná firma se speciálním vyprošťovacím zařízením ho ze svodidel odtáhla,“ popsala mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Provoz v místě komplikovali řidiči kamiónů, kteří zastavovali v obou jízdních pruzích a blokovali průjezd osobním autům, dodal Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám