Hlavní obsah

Pochod jednonohého ukončila nehoda. Srazilo ho auto

Bývalý bezdomovec David Minařík (35), který se musí životem protloukat pouze s jednou nohou, se tento týden vydal pěšky na cestu dlouhou 350 kilometrů, aby na ní vybral peníze pro onkologicky nemocné děti. Svůj pochod však musel v sobotu neplánovaně přerušit, srazilo ho totiž auto. Novinkám to potvrdil umělec, který vystupuje pod přezdívkou Fotograf bez talentu a který je organizátorem celé akce.

Foto: Fotograf bez talentu

David Minařík na archivní fotografii

Článek

Na cestu se Minařík vydal ve středu v poledne z Prahy, cílem byla slovenská Ilava. V sobotu okolo 11:45 však došlo k nehodě. „David byl zrovna na cestě z Letovic do Kladrub, když ho srazilo auto, které předjíždělo traktor,” uvedl pro Novinky.cz Fotograf bez talentu.

„Auto narazilo do jeho ruky a berlí. Řidič nezastavil, v tuto chvíli však není jasné, zda si nehody vůbec všimnul,“ konstatoval umělec s tím, že muž zavolal na pomoc právě jeho: „Sténal, nemohl chodit a brečel. Tak jsme jej neprodleně odvezli do nemocnice v Boskovicích.“

Zároveň vyloučil, že by muž během pochodu podcenil svou bezpečnost. „Šel po levé straně vozovky a měl na sobě reflexní prvky. Policie potvrdila, že se nedopustil žádné chyby,“ konstatoval organizátor akce.

Foto: Stáňa Seďová, Právo

Jednonohý David Minařík vyšel ve středu na 350kilometrový pochod FORREST FOX 2016, aby vybral peníze na léčbu onkologicky nemocné holčičky.

Skončil v nemocnici

Minařík je nyní v péči lékařů. „Má ránu na hlavě, nechali si ho na pozorování. Je na kapačce,“ uvedl na dotaz Novinek Fotograf bez talentu.

V tuto chvíli tak není jasné, kdy a zda vůbec bude moci pokračovat v pochodu dál. Podle umělce je to však spíše otázkou času: „David chce pokračovat za každou cenu.“

Za záchranu očí malé holčičky

Do Ilavy měl Minařík dojít podle dřívějších plánů příští týden v pondělí. Na dobročinném pochodu vybíral od lidí do zapečetěného baťůžku peníze, které skončí v rukou Nadačního fondu Šance onkoláčkům. Odtud poputují rodičům nemocné Nikolky – dvouleté holčičky, které lékaři našli nádory v obou očích.

Doposud se prý na cestě podařily bývalému bezdomovci, který má už nyní zaměstnání i domov, vybrat zhruba tři tisíce korun. Další peníze pak lidé posílají na podporu malé Nikolky na transparentní účet 2900857033/2010 (FIO banka). Pokud lidé chtějí přispět, je nutné do zprávy pro příjemce připsat heslo DAVID.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám