Hlavní obsah

Kvůli útoku kyselinou v Praze policie hledá Milana Balamutu

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Pražští kriminalisté už znají totožnost muže, který v úterý ráno polil 50letou ženu kyselinou. Jde o Milana Balamutu, který už byl soudně trestán za majetkovou trestnou činnost. Používá však i falešná jména.

Foto: Policie ČR

Hledaný Milan Balamuta

Článek

Bývalý přítel poškozené Milan Balamut byl podle policie trestán převážně za vloupání. V minulosti se vydával za Michala Barsíka nebo si nechal říkat pouze Bars či Jirsa.

Kriminalisté dále zjistili, že se útočník rád seznamuje se ženami z celé ČR na internetu. „Není výjimkou, že se k nim chová násilnicky,“ poznamenal ve středu mluvčí policie Jan Daněk.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V Praze polili ženu kyselinouVideo: Novinky

Případ byl podle něj kvalifikován jako loupež, při které byla poškozené způsobená těžká újma na zdraví. „Muž jí totiž po útoku uloupil i kabelku s hotovostí několika stokorun a mobilní telefon. V případě odsouzení hrozí pachateli za toto jednání trest odnětí svobody až na 12 let,“ doplnil Daněk.

Foto: Policie ČR

Policisté opět prosí občany, aby informovali tísňovou linku 158 v případě, že ví, kde se muž nachází. Varují ale, aby se ho lidé sami nepokoušeli zadržet.

Chrstl ženě kyselinu do tváře  

Záchranáři dostali informaci o útoku v ulici Na Záhonech v úterý kolem 7.30 hod. „Došlo tam k napadení 50leté ženy kyselinou chlorovodíkovou. Pacientka byla s vážným zraněním převezena na popáleninové centrum,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

Policie následně odpoledne zveřejnila iniciály podezřelého s tím, že jeho totožnost zatím nezná.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám