Hlavní obsah

Za smrt předškoláků při nehodě v Sobotce řidič k soudu nepůjde

Právo,

Třiašedesátiletý řidič, který letos na konci května způsobil při dopravní nehodě v Sobotce na Jičínsku smrt dvou malých chlapců, před soudem zřejmě neskončí. Policie vyšetřování tragédie ukončila doporučením věc odložit, neboť příčinou nehody byla zdravotní indispozice řidiče.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ve chvíli nehody nedisponoval rozpoznávacími a ovládacími schopnostmi,“ potvrdila závěr vyšetřování kriminalistů mluvčí jičínské policie Hana Klečalová. Opírali se přitom zejména o výsledky lékařského posudku. Muž v osudný okamžik zřejmě dostal epileptický záchvat.

Jičínští policisté proto šetření případu ukončili a státnímu zástupci navrhli zastavení stíhání. Ten v úterý uvedl médiím, že tak skutečně učinil. Původně řidiči hrozilo až šest let vězení.

K tragické události došlo 29. května kolem 13. hodiny. Řidič jel ve fabii s přívěsným vozíkem plně naloženým dřevem směrem do centra Sobotky a nedaleko základní školy vjel znenadání na trávník. V tu chvíli si tu hráli čtyřletý chlapec a jeho o dva roky starší bratr. Ani jeden z nich bohužel nehodu nepřežil.

„Sjel ze silnice tady od Staňkovy Lhoty, srazil značku, kontejner na odpadky, smetl děti, které si tady hrály na trávníku před domem, vrazil do zaparkovaného auta a jel dál po chodníku před školou, ještě asi sto metrů, než konečně zastavil,“ popsal Právu, co se stalo, jeden z příbuzných malých obětí v den nehody.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám