Hlavní obsah

Dvouletá holčička sledovala loupežné přepadení své maminky

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Mladý lupič s nožem v ruce přepadl večerku v Praze-Bohnicích, a to za přihlížení dvouleté dcery prodavačky a také její matky. Lupič se na útěku z prodejny nezalekl příchozího zákazníka ani proudu slzného spreje, který na něj vystříkla přepadená žena. Policisté po něm pátrají.

Přepadení večerky přihlíželo dítěVideo: Policie ČR

 
Článek

Loupežné přepadení se odehrálo 8. března v Hanouškově ulici. Předcházely mu dvě návštěvy obchodu, kdy muž předstíral zájem o koupi lahve alkoholu. Při poslední návštěvě měl ale lupič zájem pouze o pokladnu a vynutil si její otevření.

„Sám si pak sáhl do kasy pro hotovost, odkud odcizil pouze 200 korun, a z večerky následně utekl. V loupeži mu nezabránila ani přítomnost dvouleté dcery prodavačky a její matky. Obě se dívaly na to, jak neznámý mladík s nožem v ruce ohrožuje mladou prodavačku a požaduje tržbu,“ sdělila Novinkám mluvčí policie Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Lupič na záznamu kamery

Utíkající lupič se ještě srazil se zákazníkem, který tam přišel se svým psem. Prodavačka ho navíc zasáhla slzným sprejem, ani to mu však nezabránilo v útěku.

Lupič je ve věku kolem 25–30 let, vysoký asi 180 centimetrů, sportovní postavy. Má světlou pleť a hnědé, krátce střižené vlasy. Jeho oči jsou hnědé a v době přepadení byl hladce oholený. Oblečený byl do světle šedé mikiny a modrých džínových kalhot.

Kriminalisté žádají osoby, které lupiče poznají, aby své informace sdělily na linku 158. Za trestný čin loupeže mu hrozí až desetileté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám