Hlavní obsah

Lupič majitele domu svázal. Byl prý slušný, nabízel mu i pití

Právo, orh
České Budějovice

Chvíle strachu zažil majitel domku v Adamově na Českobudějovicku. V úterý krátce po druhé hodině ho přímo ve stavení přepadl lupič. Namířil na něj pistoli, potom ho svázal a přes hodinu prohledával dům. Odešel s hotovostí několik desítek tisíc korun,

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Policie po pachateli pátrá. Ilustrační foto

Článek

Pachatel při odchodu odstřihl vedení k telefonu a zvonek. Napadený muž volal policii, až když se vyprostil z provazů. Právo o případu informoval mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

„Lupič měl krátkou střelnou zbraň, kterou majitele domu ohrožoval. Také ho svázal, aby se nemohl hýbat a přitom hledal finanční hotovost po domě,“ konstatoval Matzner. Jinak si prý ale lupič počínal klidně s majitelem domku mluvil slušně a nabízel mu pití.

„Při odchodu s lupem ještě zařídil, aby si muž nemohl zavolat pomoc, když odstřihl telefon a zvonek,“ doplnil Matzner s tím, že přepadený majitel rodinného domku naštěstí neutrpěl žádná zranění.

Podle první výpovědi se jedná o muže ve věku asi čtyřicet let, má zarostlou tvář a brýle. Je střední postavy a měří asi 175 centimetrů. Policisté žádají všechny svědky, aby volali linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám