Hlavní obsah

Policie je ve slepé uličce. Metanol, který zabil dívku, nemohou najít

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín

Policie je při hledání metanolu, kterým se otrávila na severu Čech teprve 16letá dívka z Chomutovska, stále neúspěšná. Nechala prověřit všechny lahve, se kterými mohla přijít do styku, v žádné se ale jedovatý metanol neobjevil. Dívka zemřela v neděli po týdnu hospitalizace v ústecké Masarykově nemocnici.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

Mladá dívka se otrávila pravděpodobně v Děčíně, kam se vydala z Chomutova s přáteli. Do nemocnice byla převezena v neděli 20. ledna už ve velmi vážném stavu.

„Bohužel stále neznáme zdroj metanolu, zajistili jsme všechny lahve, ze kterých mohla dívka pít,“ řekl krajský policejní ředitel Tomáš Landsfeld. Policie zkoumala všechny lahve z domu, kde v Děčíně dívka pila, i z jejího bydliště na Chomutovsku. Hledali kvůli tomu i lahev v odpadkovém kontejneru. I když ji nalezli, metanol v ní nebyl. Škodlivé množství metanolu nebylo nalezeno ani v žádné jiné zkoumané lahvi.

Případ nyní převzala krajská policie, kde byl sestaven zvláštní vyšetřovací tým. Policisté znovu prověřují všechny informace a skládají časový snímek pohybu dívky před jejím převezením do nemocnice. „V současné době jsme ve slepé uličce. Od dívky jsme se nic nedozvěděli, do nemocnice byla převezena v bezvědomí, nehovořila ani se zdravotníky,“ uvedl Landsfeld.

Kriminalisté pracují s několika verzemi, kde se dívka mohla otrávit. V úvahu připadá i to, že se někde napila metanolu omylem, například mohla vypít kapalinu do ostřikovačů.

Otrávená dívka byla umístěna na oddělení ARO ústecké Masarykovy nemocnice. Testy potvrdily, že se skutečně otrávila metanolem. Lékaři dívce podávali lék fomepizol, který působil jako protijed. Ani to už ale dívce nepomohlo, byla v kritickém stavu. Nakonec se stala první obětí metanolu v Ústeckém kraji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám