Hlavní obsah

Soud propustil Onderku odsouzeného v kauze zavražděného Vytopila

– Olomouc

Brněnský krajský soud v uplynulých dnech propustil z vazby Filipa Onderku, který dostal před časem za svůj podíl na vraždě bývalého místostarosty Brna-Židenic Aleše Vytopila 3,5 roku vězení. Verdikt je totiž zatím nepravomocný a vypršela lhůta, po kterou mohl být ze zákona držen ve vazbě, informovala pracovnice trestní kanceláře krajského soudu.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Filip Onderka u soudu

Článek

Onderka byl zadržen společně se svojí bývalou manželkou loni 23. listopadu. Propuštěn byl po roce. Nyní počká na svobodě na projednání kauzy u Vrchního soudu v Olomouci. Pokud mu trest 3,5 roku potvrdí, bude muset opětovně nastoupit do vězení, aby si odpykal jeho zbytek.

Za mřížemi zůstává jeho exmanželka Radka Pojerová. Coby hlavní pachatelka dostala 15 let vězení. Pojerová se léta živila prostitucí a kartářstvím. Tvrdí, že s vraždou nemá nic společného. Propuštění Onderky očekávala. Vyčetla to prý z karet. "Věštba z mých karet se začíná naplňovat, Onderka je venku! Soud ho při vazebním zasedání bez váhání propustil domů. Tohle bolí," uvedla ve svém dopise pro deník Blesk, který o propuštění Onderky informoval.

Složité vztahy vyvrcholily vraždou

Vražda Vytopila byla podle obžaloby výsledkem složitého propletence vztahů, jehož součástí se politik stal po seznámení s bývalou prostitutkou Pavlou Antalovou, matkou dvou dětí. Začali spolu žít a podnikat. Vytopil si vytvořil blízký vztah k 1,5roční dcerce Antalové, o kterou prý chtěl pečovat. Vlastní děti neměl.

Onderka je bývalým přítelem Antalové a otcem holčičky. Pojerová je bývalá manželka Onderky, s nímž udržovala vztah i po rozvodu. Děvčátko se jí zalíbilo také a stejně jako Vytopil se podle výpovědí rozhodla, že by jej mohla přes Onderku získat.

Místostarosta přišel o život loni v září v Mariánském údolí na okraji Brna. Pojerová jej podle soudu zastřelila. S Onderkou jeho tělo odvezli k Ivančicím na Brněnsku, tam jej pohřbili. Ještě předtím uřezali hlavu, která se dosud nenašla. Onderka označil za střelkyni Pojerovou. Ta tvrdila, že Vytopila nikdy neviděla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám