Hlavní obsah

Policisté na Karlovarsku postřelili útočícího muže do genitálií

Právo, vor
Karlovy Vary

Se střelným zraněním v oblasti genitálií skončil v karlovarské nemocnici 34letý muž z Abertam na Karlovarsku, který v noci na úterý napadl sekerou a tesařským dlátem policejní hlídku. Policisté při ochraně svého života muže totiž postřelili služební zbraní.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Karlovarští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu násilí proti úřední osobě vůči podezřelému čtyřiatřicetiletému muži z Abertam,“ uvedl mluvčí karlovarské krajské policie Pavel Valenta, podle kterého si muž policejní hlídku sám přivolal na lince 158.

Po příjezdu na místo se snažila hlídka oznamovatele kontaktovat. Ten je ale začal před domem, kde bydlí, ohrožovat sekerou a truhlářským dlátem. „Policisté muže opakovaně vyzvali, aby svého jednání zanechal. Ten však v útoku proti policejní hlídce pokračoval. Jeden z policistů byl proto nucen v zájmu ochrany života a zdraví použít vůči agresorovi služební zbraň,“ konstatoval Valenta.

Muž měl u sebe vojenský bodák a nůž

„Muž byl na pohotovosti karlovarské nemocnice přijat se středně závažnými poraněními v dolní polovině těla,“ uvedla mluvčí karlovarské policie Barbora Silná. Podle informací Práva se policista v sebeobraně nešťastně trefil zrovna do oblasti genitálií agresora.

„Pacient byl na traumatologii operován a je ve stabilizovaném stavu,“ dodala Silná. Muž by měl podle informací listu vyváznout bez závažných následků na zdraví.

O tom, že se jednalo o nebezpečného násilníka, svědčí ovšem i fakt, že u něj policisté po incidentu našli další zbraně. „Při následné osobní prohlídce byl u muže ještě nalezen vojenský bodák a kuchyňský nůž,“ uvedl Valenta, podle kterého oprávněnost použití zbraně při zákroku vůči agresorovi prověřují příslušné orgány policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám