Hlavní obsah

Mladého muže smetl na Zlínsku kamión před očima přítelkyně

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Třicetiletého muže ze Vsetína smetl v neděli v noci ze silnice kamión s návěsem v Napajedlech na Zlínsku. Muž, který přecházel přes čtyřproudovou vozovku, na místě zemřel před očima své šokované přítelkyně.

Foto: Policie ČR

Třicetiletého muže smetl návěs kamiónu, na místě zemřel.

Článek

„Mladý pár šel ve směru od Otrokovic na Napajedla. Mladík se rozhodl přes čtyřproudovou komunikaci přejít. Toho si ale nevšiml řidič kamiónu, který právě projížděl průmyslovou zónou,“ informovala mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR ve Zlíně Jana Macalíková.

„Šedesátiletý řidič dával pozor, aby nesrazil ženu, která šla po pravé straně, nepostřehl však muže, který už byl uprostřed vozovky. Návěs kamiónu ho smetl. Chodec zůstal ležet mrtvý. Řidiče podezříváme z trestného činu usmrcení z nedbalosti. Částečná vina je však i na mladém páru. Šli po nesprávné straně vozovky, a muž navíc nepozorně přecházel v místech, do kterých by vstupovat neměl. Míru zavinění tedy i nadále vyšetřujeme,“ upřesnila mluvčí.

Foto: Policie ČR

Po dobu dokumentace nehody a odstraňování následků byla hlavní trasa z Napajedel na Otrokovice oboustranně uzavřena, policisté dopravu odkláněli.

V tomto roce jde o třetí smrtelnou nehodu na Zlínsku. Letos zde zemřeli dva chodci a jeden řidič. Celkem ve Zlínském kraji při nehodách zemřelo 21 lidí, nejvíce, devět, v okrese Uherské Hradiště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám