Hlavní obsah

Hasiči lovili jelena, pod kterým praskl led

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov

Neobvyklý zásah prováděli v neděli odpoledne hasiči na rybníku Teich v Šindelové na Sokolovsku. Zřejmě dezorientovaný a vyplašený jelen totiž vběhnul na tenký led, který se pod ním prolomil. Sám se nedokázal vyprostit, takže mu pomohli na svobodu hasiči.

Článek

„Nebyl to nikterak složitý zásah,“ popisoval mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal. „Hasiči jelena prostě chytili za paroží a vytáhli z vody,“ dodal s tím, že jelen pak utekl do lesa.

„Takovou legrácku jsme tady v Šindelové ještě nezažili. Pátral jsem v kronice, ale jelen se tady opravdu ještě netopil,“ uvedl zastupitel v šindelové a klimatolog Rudolf Kovařík. „Je s podivem, že jelen vběhl na led. Zvířata totiž běžně dokáží zasněžený led od louky rozeznat,“ pokračoval Kovařík, podle kterého se jelen v rybníce naštěstí propadl hned u kraje hráze.

„Běžel po tence zamrzlém rybníku podél silnice, která vede na jeho hrázi. Do Šindelové vyběhl zřejmě směrem od Jindřichovic, kde jej muselo v lese asi něco vyplašit,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám