Hlavní obsah

Policie obvinila čtyři radikály z útoku v metru, další ještě hledá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté obvinili čtyři mladíky z osmičlenné skupiny pravicových radikálů, která v srpnu napadla v metru dva fanoušky fotbalového klubu Slavia. Jednoho z nich bili pěstmi do obličeje.

Článek

Skupina mladíky napadla ve stanici metra Karlovo náměstí, prvnímu z nich strhli a ukradli šálu, na druhého fyzicky zaútočili.

"Druhého z nich uchopili za šálu, kterou měl připevněnou na opasku, strhli ho na zem a napadli údery pěstmi do obličeje. Výsledkem byl pohmožděný nos, odštípnutý zub a protržený ret," popsala pražská policejní mluvčí Eva Stulíková.

Kriminalisté čtyři mladíky, které se podařilo poznat, obvinili, dva z loupeže, jednoho z nich navíc ještě z ublížení na zdraví. Další dva jsou obviněni z toho, že trestný čin nepřekazili. Policisté dál pátrají po totožnosti dalších čtyř útočníků.

"Kriminalisté mají zjištěno, že jsou obvinění mladíci součástí mnohačlenné skupiny pravicových radikálů, kteří se řadí mezi problémové fanoušky jednoho z pražských fotbalových klubů. Vyznačují se tím, že nerespektují ani základní pravidla fair play a záměrně vyvolávají konflikty s příznivci ostatních fotbalových klubů," dodala Stulíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám