Hlavní obsah

Hasiči hasili celou noc a den hořící seník v Podještědí

Právo, sve

S požárem velkokapacitního seníku bojovali hasiči od úterní dvaadvacáté hodiny v České Vsi u Jablonného v Podještědí. U požáru seníku o rozměrech 70 krát 30 metrů zasahovalo deset jednotek se čtrnácti cisternovými vozy. Z části objektu, kam se požár tolik nerozšířil, hasiči pracně vyváželi pomocí nakladačů balíky sena, které prolévali vodou. Příčiny vzniku požáru zatím nejsou známé.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Hasiči pracně vyváželi pomocí nakladačů balíky sena.

Článek

„V první fázi jsme použili osm vodních proudů pouze na ochlazování konstrukce, pak teprve bylo možné se soustředit na hašení samotné," popsal zásah řídící důstojník Josef Málek.

Podle Málka bylo obtížné zajistit zásobování vodou. „Nejprve jsme používali vodu jen z cisteren, pak jsme nedaleko objevili jakousi nádrž a dohodli se s majitele, zda ji můžeme využít. Když voda pomalu docházela, zřídili jsme ještě kyvadlovou dopravu z Panenského potoka,“ sdělil detaily řídící důstojník.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Hasiči prolévali seno vodou.

„Předběžně odhadnutá škoda na objektu byla vyčíslena na 1,4 miliónu korun a na uskladněném materiálu na 2,2 miliónu korun," řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Zdenka Štrauchová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám