Hlavní obsah

Policie zatkla lupiče, který v Karlových Varech přepadával lázeňské hosty

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary
Aktualizováno

Karlovarští kriminalisté zatkli jednatřicetiletého cizince, který přepadával a okrádal lázeňské hosty. Vyšetřovatelé zadokumentovali zatím pět případů, jejich počet může ale ještě narůst.

Článek

"Muž byl obviněn z loupeže, krádeže a porušování domovní svobody,“ řekl Právu mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta. Zatím je v cele předběžného zadržení a čeká na rozhodnutí soudce, zda jej pošle do vazby.

Své oběti si lupič vyhlížel mezi cizinkami, které si přijely do lázní odpočinout. K loupežím docházelo ve městě během září. „Poprvé cizinec udeřil na náměstí Republiky. Vytipovanou ženu praštil rukou do spánku a následně jí z krku strhl dva zlaté řetízky, s nimiž z místa utekl,“ uvedl Valenta. K dalším přepadením došlo na Goethově stezce a na ulici I. P. Pavlova.

Poslední případ kriminalisté evidují na křižovatce ulic Kolmá a Petřín.  „Zde obviněný zezadu přistoupil k ženě a chtěl jí vzít kabelku, kterou držela v ruce. Při přetahování oba upadli na zem. Útočník  pak ženě šlápl do slabin a vytrhl jí kabelku z ruky. Kabelku si okamžitě uschoval do bílé papírové tašky. Na útěku ho chytli kolemjdoucí, sebrali mu ukradenou kabelku ale zadržet se jim ho nakonec nepodařilo,““ popisoval Valenta jednání podezřelého.

Má na svědomí i vloupání

Během vyšetřování případů, kriminalisté zjistili, že muž také vnikl do dvou bytů. V Karlových Varech. Z prvního si odnesl nalezenou elektroniku, z dalšího odcizil věci v hodnotě 151 tisíc korun.

„Obviněný tak způsobil škodu předběžně odhadnutou na částku přesahující 216 tisíc korun. Kriminalisté odcizenou elektroniku zajistili v místním bazaru a následně jí vydali majiteli. Při domovní prohlídce u obviněného kriminalisté zajistili různý důkazní materiál, který budou nadále vyhodnocovat,“ uzavřel Valenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám