Hlavní obsah

Pošťačka si může oddechnout, brašnu se 70 tisíci mladík vrátil

Právo, Pavel Orholz
České Budějovice

Zapomnětlivou pošťačku zachránil ve čtvrtek ráno v Českých Budějovicích 27letý mladík. Udělalo se jí špatně a ztratila celou pošťáckou brašnu i se 70 tisíci korunami a důchodovými poukázkami v hodnotě 90 tisíc korun. Mladík tašku před půl jedenáctou dopoledne přejel autem, sebral ji a odevzdal na služebnu městské policie.

Článek

„Při parkování svého vozidla na Jiráskově nábřeží podle svých slov přejel neznámý předmět, až mu z toho nadskočilo vozidlo. Mladík se proto šel podívat, na co že to vlastně najel. Jak se ukázalo, jednalo se o pošťáckou brašnu. Ani na okamžik nezaváhal a rozhodl se, že tašku odevzdá,“ sdělil Právu mluvčí českobudějovických strážníků Václav Sup.

Dále poznamenal, že obsah tašky zkontrolovali až strážníci, neboť mladík ji vůbec neotevřel. Kromě peněz a poukázek byly v brašně i doručovací obálky s pruhem a mnohé listovní dokumenty, včetně těch do vlastních rukou.

„Jelikož bylo zřejmé, že tuto brašnu musela ztratit poštovní doručovatelka působící v lokalitě, tedy v oblasti Jiráskova nábřeží, byla strážníky o této události ihned vyrozuměna i příslušná pošta, která doručovatelku zkontaktovala a poslala na služebnu. Zde šťastná pošťačka dostala svoji ztracenou brašnu i s veškerým obsahem zpět, tak aby mohly být důchody a jiné cennosti, včetně finanční hotovosti, včas předány a vyplaceny,“ poznamenal mluvčí.

Jak žena na závěr strážníkům uvedla, udělalo se jí při roznášení pošty špatně, a proto se na chvíli opřela a předklonila. Při tom jí tato brašna zřejmě vypadla, aniž by si toho všimla. „Když to pak následně zjistila, byla taška již na cestě ke služebně městské policie spolu s poctivým nálezcem, který zde brašnu odevzdal,“ dodal Sup.

Reklama

Výběr článků

Načítám