Hlavní obsah

Policejní passaty se stáhly do Prahy a okolí

Novinky, Petr Nový
Praha

Druhým dnem se v hlavním městě a okolí pohybují speciální policejní passaty, které pomáhají pražských dopravním policistům dohlížet na bezpečnost provozu. Rozsáhlá dopravně bezpečnostní akce v celé zemi přitom potrvá až do konce týdne.

Policejní passaty z celého Česka zasahují v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

Pražská policejní zpráva měla silniční speciály půjčené z celé republiky na dva dny, v sobotu se opět rozjedou do dalších částí Česka. V hlavním městě jejich posádky zkontrolovaly sto řidičů, sedmnáct z nich pokutovaly za rychlou jízdu, další za jízdu bez pásů, špatný technický stav nebo telefonování za jízdy.

Policejní passaty se pohybují zejména na frekventovaných hlavních tazích v celé zemi. Speciální radar snímá rychlost všech vozidel před ním, kamery jsou umístěné vpředu i vzadu. Mohou jet rychlostí až 280 km/h.

Desítky akcí policie během víkendu

Policisté očekávají náročný víkend. Každoročně patří poslední prázdninový víkend k nejtragičtějším, proto policisté na následující dva dny připravili řadu regionálních akcí, zejména na hlavních tazích a v okolí velkých nákupních center.

V týdnu od 22. do 28. srpna probíhá na celém území mezinárodní akce. „Je zaměřena na dodržování nejvyšší dovolené rychlosti, jak v obci, tak i mimo ni. Nepřiměřená rychlost je příčinou řady tragických dopravních nehod,“ řekl mluvčí policie Jan Melša.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám