Hlavní obsah

Do domu na Rakovnicku obývaného Romy někdo hodil zápalnou láhev

Rakovník

V Krtech na Rakovnicku v noci na středu někdo zaútočil zápalnou láhví na domek obývaný Romy. Hořící láhev se podařilo okamžitě uhasit, jeden obyvatel domku má lehké zranění. Řekla to mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

Článek

Incident v Krtech se stal hodinu po půlnoci. "Někdo hodil láhev se zapálenou látkou do drážního domku, kde žije asi 12 bezproblémových slušných Romů," uvedla mluvčí.

Jeden z obyvatel domku se při hašení ohně zřejmě popálil na noze. Policie zatím případ prověřuje jako pokus o těžké ublížení na zdraví, za který by pachateli hrozilo pět až 12 let vězení.

"Při požáru drážního domku byl lehce zraněn muž středního věku. Záchranáři jej převezli s drobnou popáleninou 2.stupně na dolní končetině do rakovnické nemocnice," řekla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

"Rozhodně nemůžeme říci, že se jedná o rasově motivovaný případ. Zatím je to na samém začátku a více informací k tomu až do odvolání podávat nebudeme," dodala Budská. V domě totiž ještě nedávno žil někdo jiný a policie nevylučuje, že se mohlo jednat o omyl.

Podobný případ se stal nedávno v Býchorech na Kolínsku. Do domu, kde žijí Romové, dopadla zapálená pochodeň. Nikdo nebyl zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám