Hlavní obsah

Policisté jeli zpacifikovat výtržníka, nakonec mu zachránili život

Právo, jr

Výtržníkovi, na kterého zavolali v Hulíně na Kroměřížsku sousedé pro jeho výstřelky policii, nakonec zachránili muži zákona život.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Operačním důstojníkem byla vyslána policejní hlídka k bytovému domu nedaleko centra města. Oznamovatelka uvedla, že její silně podnapilý soused neustále zvoní na zvonky u bytů a znečišťuje společné prostory domu. Policisté se tedy vydali na místo a začali výtržníka hledat,“ informovala ve čtvrtek mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Jednašedesátiletého muže nalezli policisté ve sklepních prostorách domu. „Ležel na betonové zemi a nehýbal se. Hlídka zjistila, že je v bezvědomí, nedýchá a nemá hmatný puls. Policisté u něj ihned zahájili masáž srdce. Po chvíli se jim podařilo obnovit dýchání a činnost srdce. Muž i přesto zůstával v bezvědomí a nereagoval na žádné podněty.  Policisté proto okamžitě zavolali rychlou záchrannou službu,“ uvedla mluvčí.

Po příjezdu záchranářů přestal muž opět dýchat. Lékařka opětovně provedla resuscitaci a poté hlídka pomohla osádce sanitky naložit postiženého do vozidla. Uvnitř zdravotníci pokračovali v masáži srdce. Střídali se při tom s policisty. Poté, co se jim podařilo obnovit životní funkce, byl muž přepraven do nemocnice v Kroměříži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám