Hlavní obsah

Řidič sanitky upadl do bezvědomí, v nemocnici bojuje o život

Novinky, Petr Nový
Ostrava

Záchranáři na severu Moravy zasahovali v pondělí u řidiče sanitky, který upadl do bezvědomí. Vůz stačil zastavit. Po oživovacích pokusech byl v kritickém stavu převezen do nemocnice v Ostravě.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

V pondělí po poledni byli záchranáři na tísňové lince informováni o řidiči sanitního převozového vozu, kterému na silnici u Příbora na Novojičínsku selhalo srdce. Tomu se nejdříve udělalo nevolno, stihl ještě zastavit, ale rychle upadl do bezvědomí.

Nestandardní jízdu a zastavení zpozoroval řidič další převozové sanitky z Frýdku-Místku, který projížděl okolo. Zareagoval pohotově a spěchal se přesvědčit, zda jeho kolega nepotřebuje pomoc.

Osmapadesátiletého muže nalezl v kabině sanitního vozidla bez známek života. Po vytažení řidiče z automobilu ihned zahájil oživovací pokusy s nepřímou srdeční masáží a umělým dýcháním.

„Posádka rychlé lékařské pomoci pokračovala v resuscitaci, po podání léků a použití defibrilačních výbojů se po několika minutách podařilo obnovit činnost pacientova srdce,“ řekl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Záchranáři muže přepravili na specializované pracoviště do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. „Stav postiženého byl v době předání kritický,“ doplnil mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám