Hlavní obsah

Nemluvný řidič džípem dvakrát oťukal strážnici, skončil v poutech

Novinky, Petr Nový
Praha

Řešit se strážníky své špatné parkování terénního vozu v centru Prahy zjevně nechtěl v úterý kolem poledne 42letý Severočech. S přivolanou hlídkou nekomunikoval, do strážnice dokonce dvakrát najel. Nakonec skončil s pouty na rukou v péči policistů.

Článek

Incident se odehrál ve Vodičkově ulici. Přivolaní strážníci skutečně zjistili, že černý terénní vůz stojí bez povolení na vyhrazeném parkovišti. Když si městští policisté vůz prohlíželi, dorazil k vozu jeho řidič a bez jediného slova nastoupil do auta.

Strážníci chtěli s mužem přestupek vyřešit, ten jim ale řekl, že se ničeho nedopustil a mají ho nechat odjet. Ani po opakované výzvě nepředložil doklady, zamkl se v autě a vůbec nekomunikoval.

Strážníci se rozhodli zabránit muži v odjezdu a přivolali na místo své kolegy s tzv. botičkami na kolo. Zatímco strážníci čekali na příjezd hlídky, začal řidič s terénním autem popojíždět.

"Strážníci proto obstoupili vozidlo, aby zabránili muži v odjezdu. Během parkování služebního vozu s botičkami řidič znenadání popojel vzad a nárazníkem narazil do nohy strážnice, která upadla na zaparkovaná vozidla," popsali strážníci první střet.

Pak strážnice přešla před přední část vozidla, poté do ní řidič opětovně najel. Kvůli podezření ze spáchání trestného činu byl 42letý muž ze severních Čech zadržen a převezen na oddělení policie.

Tam se však pokusil odejít a rozeběhl se z chodníku do silnice. Proto mu strážníci nasadili pouta a takto muž nakonec doputoval na služebnu, kde si případ převzal policista.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám