Hlavní obsah

Rozjetý tahač skončil na střeše bazénu, lidé vyskakovali za jízdy

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašské Klobouky

Nekontrolované zřícení těžké nákladní soupravy z dvousetmetrového svahu se obešlo bez zranění lidí ve středu odpoledne u Pulčína nedaleko Valašských Klobouk na Zlínsku. Řidič a spolujezdec si zachránili životy, když ze soupravy stačili vyskočit.

Článek

Hasiči z profesionální jednotky z Valašských Klobouk na místě zjistili, že došlo k havárii nákladní soupravy na svoz dřeva s tahačem značky Volvo. Devětačtyřicetiletý řidič nezvládl jízdu z prudkého svahu od Pulčína a prázdná souprava se vymkla kontrole.

"V dramatické situaci se zachránil výskokem z kabiny tahače, což se podařilo také jeho osmatřicetiletému spolujezdci. Souprava se nekontrolovatelně řítila z kopce asi 200 metrů,“ popsal mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Nákladní souprava na svoz dřeva přeletěla cestu, přerazila oplocení rodinného domu a havarovala na střechu rozestavěného bazénu. Při havárii došlo k proražení palivové nádrže a k úniku nafty.

„Hasiči vozidlo zajistili proti dalšímu úniku provozních kapalin a proti případnému požáru. Havárii na místě šetřila policie. Odtažení vraku soupravy si zajistil původce havárie,“ řekl Mitáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám