Hlavní obsah

Odsouzený vrah si ve vězení namluvil strážnou

Právo, Patrik Biskup
Kynšperk nad Ohří

Letos na Valentýna dostal poprvé po devíti letech Otto Joksch vycházku mimo areál věznice v Kynšperku nad Ohří. První kroky sedmatřicetiletého muže odsouzeného k dvanácti letům za vraždu vedly do malého penziónu na Karlovarsku. Tam se setkal se ženou, kterou denně vídává coby strážnou ve věznici.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Jejich rande ale prasklo a příslušnice vězeňské služby sama rezignovala. Navíc jí ještě hrozí postih za nedovolený kontakt s odsouzeným.

„Sama požádala o propuštění ze služebního poměru a ředitel věznice žádosti vyhověl. Jaké pohnutky ji k tomu vedly nesdělila, uvedla pouze, že odchází z osobních důvodů,“ řekla mluvčí kynšperské věznice Petra Bělíková s tím, že vnitřní orgány věznice už šetří podezření na nedovolený styk s odsouzeným.

„Žádné další bližší informace až do vyšetření případu poskytovat nebudeme,“ dodala Bělíková.

Jak se podařilo dvojici vystopovat nechtěl nikdo oficiálně říci. Podle dobře informovaného zdroje z vězeňského prostředí to mělo být tak, že ředitel káznice v den, kdy měl odsouzený vycházku, nahlásil policii, že pohřešuje jednu ze svých podřízených. Policisté ji pak během několika hodin vypátrali v penzionu právě ve společnosti Joksche..

„Podezření, že mezi odsouzeným a strážnou vznikl nějaký nadstandartní vztah, jsme měli už delší dobu,“ uvedl důvěryhodný zdroj. Mluvčí věznice to ale nechtěla komentovat.“ Nebudu to potvrzovat ani vyvracet,“ reagovala Bělíková a zopakovala, že vedení věznice se k celé záležitosti nebude dále s ohledem na probíhající vyšetřování vyjadřovat

Ubil známého hasákem pro peníze

Joksche poslal v roce 2002 Krajský soud v Plzni na 12 let do vězení za to, že ubil svého známého hasákem. Pak z jeho domku ukradl různé věci, které následně prodal.

"Potřeboval jsem nutně peníze pro děti na jídlo. Kamarádovi jsem nabídl, že mu prodám mobilní telefon. Byla to ale atrapa a když to zjistil, tak mě s tím poslal do háje. Blesklo mi hlavou, že nebudu mít dětem co dát. Sáhl jsem na ponk po hasáku a praštil jsem ho do hlavy. Svezl se ze židle na zem. Po první ráně se začal zvedat, tak jsem mu dal další," popisoval Joksch vraždu u soudu. Pak ležícího muže přikryl přehozem a svázal mu nohy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám