Hlavní obsah

Opilý řidič přehlédl kostel

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hemže
Aktualizováno

Škoda Fabia nabourala těsně před půlnocí z neděle na pondělí do zdi kostela v Hemži na Orlickoústecku. Hlavní příčinou nehody byla značná opilost muže za volantem.

Článek

„Starší řidič, jedoucí po silnici II. třídy č. 312 v obci Hemže, měl narazit do zděného oplocení kostela. Při střetu s pevnou překážkou naštěstí nebyl zraněn,“ sdělila v suché policejní terminologii mluvčí policie Anna Štegnerová.

„Při dechové zkoušce policisté zjistili, že řidič pravděpodobně před jízdou požil alkoholické nápoje (první měření: 1,68 promile, druhá dechová zkouška: 1,64 promile),“ dodala mluvčí.

Vyšetřování bylo rychlé, podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky bylo 67letému řidiči sděleno okamžitě v pondělí ráno. Soud může v případě prokázání viny za náraz do kostela uložit i roční vězení, přestože škoda na jeho zdi byla zatím odhadnuta na dva tisíce korun. Oprava škodovky bude stát asi 30 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám