Hlavní obsah

Muž přivedl do jiného stavu 13letou dívku, musí jí zaplatit 600 tisíc

– Brno • Aktualizováno
Právo, Petr Kozelka

Nezvladatelná touha po mladé školačce přišla draho 47letého Ladislava Kupčíka z Vyškovska. Před třemi lety se zakoukal do teprve třináctileté dívky, se kterou se přibližně rok scházel a nakonec ji přivedl do jiného stavu. Soud ho potrestal nejprve podmínkou za pohlavní zneužívání a po pátečním verdiktu soudu jí navíc musí zaplatit 600 tisíc korun za zásah do jejích osobnostních práv.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Ladislav Kupčík se podle svých slov postavil k celé situaci čelem a přistoupil na finanční satisfakci.

Článek

Dívka po Kupčíkovi požadovala původně 1,5 miliónu korun, ještě před začátkem soudního sporu se ale soudci Michalu Ryškovi podařilo vyřešit spor smírně a obě strany se dohodly na šestisettisícové satisfakci.

„Budu platit, nestavím se k tomu zády,“ prohodil před soudem Kupčík, jinak řidič náklaďáku a otec dalších čtyř dětí.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Ladislav Kupčík se podle svých slov postavil k celé situaci čelem a přistoupil na finanční satisfakci.

Dcera studuje, potřebuje nějaké prostředky, aby se mohla postavit na vlastní nohy. Chce se o dítě starat i v budoucnu, malý je zlatý a ona je úžasná matka.
matka zneužité dívky

Když vyšlo najevo, že je školačka těhotná, byl to pro její okolí velký šok, místní šeptali o prohnilé morálce. O to větší překvapení pak bylo, kdo dívku svedl – otec její spolužačky ze základní školy.

„Nejméně od dubna 2007 se obžalovaný s dívkou scházel v okolí obce a při společných jízdách v osobním voze ji líbal a osahával, dívka ho také dráždila rukou i ústy. V říjnu pak došlo nejméně jednou k souloži. Nyní hrozí, že si dívka osvojí nevhodnou morálku, bude těžko odolávat sociálním tlakům okolí a bude mít problémy s navázáním partnerského vztahu,“ popsala situaci před dvěma lety u trestního soudu státní zástupkyně.

Soud tehdy navíc Kupčíkovi zakázal jakýkoli kontakt s dívkou až do její plnoletosti. Dívka a její rodina se o dítě starají.

„Dcera studuje, potřebuje nějaké prostředky, aby se mohla postavit na vlastní nohy. Chce se o dítě starat i v budoucnu, malý je zlatý a ona je úžasná matka,“ prohlásila po skončení sporu matka dívky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám