Hlavní obsah

Dvě malé děti nepřežily těžkou nehodu u Poděbrad

Novinky, sad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poděbrady
Aktualizováno

Vážná nehoda dvou osobních aut mezi Poděbrady a Kolínem si v neděli odpoledne vyžádala život dvou malých dětí, tříletého a půlročního. Zraněno bylo ještě dalších pět lidí.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K nehodě došlo po poledni na silnici mezi Poděbrady a Kolínem, nedaleko kruhového objezdu se střetly dva osobní vozy opel a citroën. V opelu jelo pět osob, z toho dvě děti, v druhém cestovali manželé.

"Záchranáři měli na místě tři sanitní vozy a přivolali si na pomoc dva vrtulníky letecké záchranné služby z Prahy a Hradce Králové. Obě děti byly těžce zraněné, při příjezdu záchranářů byly v bezvědomí a nedýchaly. U obou dětí záchranáři okamžitě zahájili resuscitaci. Zranění tříletého dítěte byla natolik vážná, že i přes maximální úsilí záchranářů byly všechny jejich oživovací pokusy bez odezvy. Lékař musel konstatovat jeho smrt," sdělila krátce po nehodě mluvčí záchranářů Tereza Janečková.

Půlroční chlapeček byl převezen vrtulníkem do Fakultní nemocnice Motol v Praze. Jeho stav byl v době předání v nemocnici kritický a zanedlouho zemřel.

Z dospělých utrpěli dva lidé těžké zranění.

"Ženu s mnohočetnými zraněními záchranáři transportovali letecky na traumacentrum do Hradce Králové. Muž, který měl také mnohočetná těžká zranění, byl převezen sanitním vozem na traumacentrum do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Další tři zraněné záchranáři převezli do kolínské a nymburské nemocnice," popsala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám