Hlavní obsah

Kluk vyhrožoval ostravskému letišti přes e-mail bombou

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Bombovým výbuchem vyhrožoval ostravskému Letišti Leoše Janáčka dvanáctiletý hoch. Na letiště poslal anonymně tři e-maily, ve kterých napsal, že bomba vybuchne nejen na letišti, ale také na palubě některého z letadel.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Zprávy chlapec odeslal ve čtvrtek 22. července mezi 17.30 a 18.00. „Vyhrožoval v nich odpálením bomby umístěné v prostoru letiště a další na palubě blíže nespecifikovaného letadla. Jeden z emailů měl výhružný obsah, ve dvou dalších odesílatel uvádí, že se jedná o žert a že předpokládá, že to nebude bráno vážně,“ uvedla Kateřina Rendlová, tisková mluvčí ředitelství služby cizinecké policie v Praze.

Policisté i vedení letiště hned učinili nezbytná opatření k zajištění bezpečnosti cestujících i provozu letiště. Pátrali i po autorovi výhrůžek. Tím je dvanáctiletý chlapce z Těrlicka na Karvinsku, který se k činu doznal. Kriminalisté zajistili také notebook, z něhož výhružný e-mail odeslal.

Jen tak brouzdal po internetu

Podle novojičínského policejního mluvčího Petra Gřese brouzdal hoch po internetu a náhodou narazil na kontakt jednoho z oddělení letiště. „Napsat e-mail ho napadlo, když si prohlížel internetové stránky letiště. O letectví se zajímá, má o něm hodně filmů, sleduje i letecké katastrofy. Když si prohlížel webové stránky, napadlo ho napsat výhrůžnou zprávu,“ popsal Gřes. S tím co udělal, se měl kluk svěřit matce.

„Ta mu řekla, aby odeslal omluvný e-mail a dal věci do pořádku. Toho, co udělal, lituje, neuvědomil si, jaké to všechno mohlo mít následky,“ poznamenal policejní mluvčí. Potvrdil, že nezletilý mladík je vyšetřován pro podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy.

Cestujících se vyšetřování a bezpečnostní opatření takřka nijak nedotkla.

Reklama

Výběr článků

Načítám