Hlavní obsah

Agresivní Brit v Nissanu Micra najížděl opakovaně na policistku

– Břeclav
Právo, Milan Vojtek

Třikrát během krátké chvíle najížděl v pondělí dopoledne agresivní Brit na policistku, která jeho auto zastavovala při namátkové silniční kontrole v oblasti bývalého hraničního přechodu u Lanžhota na Břeclavsku.

Článek

„Policisté zastavovali na dálnici D2 ve směru do České republiky Nissan Micra s registrační značkou Velké Británie. Řidič vozidla však na výzvu k zastavení nereagoval. Sice zpomalil, ale nezastavil a začal na zastavující policistku najíždět,“ popsal začátek incidentu mluvčí brněnského ředitelství cizinecké policie Roman Pittner.

Žena musela odskočit stranou. Pokyn k zastavení vzápětí opakovala, svůj násilnický postup ale zopakoval i řidič, opět najel na policistku, která musela znova odstoupit, aby ji autem nezranil. Stejný scénář se odehrál i při třetím pokusu o zastavení vozu. Mezitím ale kolegové z hlídky obestoupili vozidlo tak, že řidič byl nucen zastavit při pravém okraji dálnice.

"Padesátiletý Brit na policisty křičel, nadával na jejich práci, obviňoval policisty, že jsou zkorumpovaní, choval se velmi arogantně a neustále hlídku slovně napadal,“ popsal policista další počínání Brita.

Teď je podezřelý ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě, za což mu hrozí trest odnětí svobody v trvání šest měsíců až šest let. Celý případ převzali břeclavští kriminalisté.

Slovák měl ztracené i nové doklady

Cizinec nebyl jediný, kdo strážce zákona zaměstnal. Ve stejnou dobu, kdy se stalo drama na dálnici, kousek dál na takzvané staré cestě v Lanžhotě hlídka zastavila řidiče vozu hyundai se slovenskou značkou.

„Šestadvacetiletý Slovák předložil řidičský průkaz Slovenské republiky a řidičský průkaz České republiky. Lustrací v policejních evidencích bylo zjištěno, že oba předložené řidičské průkazy jsou hledané,“ uvedl Pittner. Až následně se ukázalo, že jde o pravé doklady, které muž ztratil a opětovně našel. Policii oznámil ztrátu, nikoliv však nález dokladů, a tak si zadělal na potíže při kontrole.

„V souvislosti s tímto případem připomínám, že jakmile občan ohlásí ztrátu či odcizení dokladů, ať již se jedná o řidičský průkaz, občanský průkaz či cestovní pas, je doklad zneplatněn, a pokud později doklad nalezne, nebo mu doklad nálezce vrátí, je nezbytné tento doklad odevzdat a vyřídit si nový,“ zdůraznil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám