Hlavní obsah

Žena ubodala v Otrokovicích nožem svého otce

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otrokovice
Aktualizováno

Čtyřicetiletá žena v noci na úterý v Otrokovicích na Zlínsku zavraždila svého pětasedmdesátiletého otce. Právo o tom informovala mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Jana Bartíková.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Na místo vyjeli specialisté krajské kriminální služby, kteří ohledali místo činu a zajistili stopy. V tuto chvíli probíhají výslechy. Informace k tomuto závažnému trestnému činu poskytneme později. Jde o druhou vraždu v tomto roce v Otrokovicích, třetí dokonanou ve Zlínském kraji,“ sdělila Bartíková.

Podle zdroje, který si nepřál být uveden, měla žena muže zabít nožem. Policejní mluvčí tuto informaci s ohledem na stav vyšetřování nepotvrdila. Podezřelé ženě hrozí v případě uznání viny za vraždu deset až 18 let vězení.

„Verzi samotné podezřelé ženy o motivech a dění tragédie zatím neznáme, nadýchala 2,55 promile a je v policejní cele ve Zlíně. Vyšetřovatel ji vyslechne až po vystřízlivění,“ řekla Jana Bartíková. Policie rovněž čeká na výsledek nařízené soudní pitvy zemřelého.

V Otrokovicích se letos už zabíjelo

V lednu údajně v Otrokovicích napadl dvacetiletý muž z Rožnova pod Radhoštěm v jednom z tamních bytů svou matku kladivem. Žena útok přežila, mladík byl nejprve obviněn ze zabití, což ale bylo později překvalifikováno na pokus o vraždu.

V únoru čtyřicetiletý muž z Uherského Ostrohu údajně v jednom z domů ve městě udusil osmdesátiletou ženu a poté ve stavení založil požár, aby čin zakryl. Odnesl si peníze a cennosti asi za 100 000 korun. Policie ho obvinila z vraždy, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci.

V polovině března se stala první letošní vražda v Otrokovicích. Čtyřiapadesátiletý muž podle policie v bytě uškrtil svou o šest let mladší manželku. Kriminalisté ho obvinili z vraždy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám