Hlavní obsah

Muž si při požáru zachránil život skokem z okna

Právo, Jiří Růžička
Zlín

Rozsáhlý požár zachvátil v noci na sobotu bývalou ubytovnu v Tečovicích na Zlínsku. Jeden člověk se zachránil, když z hořící budovy vyskočil z okna. Po dalších pátrají hasiči a policisté. Plameny šlehaly až do patnácti metrů, hasičům v jednom okamžiku už docházela voda.

Článek

„Při příjezdu prvních jednotek hasičů byla celá dřevěná stavba v plamenech. Hasiči vedli hasební útok proudy vody ze všech stran. Hoření ale podporoval silný vítr, plameny šlehaly až do výše patnácti metrů,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Policie u hořící budovy zajistila člověka, který v ní přebýval. Ten uvedl, že v době vzniku požáru byl uvnitř budovy, vzbudil ho kouř a vyskočil z okna. Nejdříve mluvil o jednom kamarádovi, později o dvou, kteří zůstali uvnitř.

„Zda byli uvnitř budovy, se neví a policisté po nich pátrají. Vyšetřování bude pokračovat v sobotu,“ řekl Mitáček. „Na místo vyjeli kriminalisté, ještě se nepodařilo vyvrátit, jestli v budově někdo nezůstal,“ uvedla mluvčí krajského policejního ředitelství Jana Bartíková.

Vítr roznášel hořící kusy dřeva

V bezprostřední blízkosti požáru museli hasiči zasahovat v dýchacích přístrojích nebo si chránit obličej žáruvzdorným štítem. Vítr také způsobil další komplikaci, když roznášel hořící kusy dřeva a jiskry do okolí. Hasiči tak museli proudy vody směřovat na několik blízkých hospodářských stavení. Hrozilo zasažení například blízkého slamníku, zemědělské techniky i hospodářských zvířat.

„Hašení požáru spotřebovávalo velké množství vody a brzy hasičům došly zásoby z cisteren výjezdových vozů. V hydrantové síti byl problém se slabým tlakem vody. V jednu chvíli byli hasiči dokonce zcela bez vody. Jednotky dobrovolných hasičů zajistily kyvadlovou dovážku,“ dodal Mitáček.

Nad ránem se celá konstrukce budovy zhroutila, hasiči jsou stále na místě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám