Hlavní obsah

Za tragickou dopravní nehodu soud policistu potrestal podmínkou

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno
Aktualizováno

Kladenský okresní soud uložil ve čtvrtek policistovi obžalovanému kvůli loňské nehodě v centru Kladna podmíněný trest. Služební vůz se při jízdě se zapnutými majáky srazil s osobním vozem řízeným řidičkou.

Článek

Řidička vozu utrpěla těžké zranění, kterému později v nemocnici podlehla. Policista za volantem podle soudce nedbal zvýšené opatrnosti. Zraněni byli dva spolujezdci v policejním autě.

Za ublížení na zdraví soud muži uložil 22 měsíců s podmíněným odkladem na tři roky a zákaz řízení motorových vozidel na pět let. Policista podle soudu nedbal zvýšené opatrnosti, když vjížděl do křižovatky na červenou.

Podle znalců jel krátce před střetem sedmdesátikilometrovou rychlostí. Řidička vjížděla do křižovatky rychlostí kolem 25 kilometrů v hodině a na reakci měla 1,5 sekundy.

"Neměla žádnou šanci nehodě zabránit," uvedl soudce Roman Lada. Pokud jde o rozsudek, podle Lady jde o výchovný trest a nebylo by na místě muže posílat do vězení. Zatímco obžalovaný si ponechal lhůtu na případné odvolání, státní zástupce je s verdiktem spokojen.

Událost se stala loni v dubnu na křižovatce ulic Cyrila Boudy a Petra Bezruče. Policisté pospíchali ke kontrole objektu do 20 kilometrů vzdálené obce. Zapnout výstražné znamení jim nařídil velitel, podle žalobce bylo jeho použití v pořádku.

Horší už to ale bylo s tím, jak policista při řízení vozu sledoval provoz kolem sebe a vyhodnocoval případná rizika. Podle Lady si ani nepamatoval, zda do křižovatky vjel na zelenou, či červenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám