Hlavní obsah

Policie dopadla i pomocí článku v Právu podvodníka z Německa

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouhé tři dny trvalo českým policistům, než v Klatovech dopadli mezinárodně hledaného nebezpečného člena gangu internetových podvodníků Christiana Töppera (38) z Německa.

Článek

Poté, co ve středu čeští kriminalisté i prostřednictvím Práva zveřejnili informace, že berlínské státní zastupitelství vydalo na Němce eurozatykač a že se Töpper zřejmě zdržuje v ČR, ozval se jim telefonicky anonymně jeden svědek, který upřesnil pobyt hledaného.

„V sobotu 2. ledna ve večerních hodinách byl po pátrací akci organizované Národní centrálou SIRENE Christian Töpper dopaden klatovskými policisty. K jeho vypátrání zásadně přispěla pomoc veřejnosti, která reagovala na prosbu o spolupráci v deníku Právo,“ sdělil v neděli Michael Weiss z policejní centrály SIRENE, která se zaměřuje právě na hledané osoby v rámci schengenského prostoru a jen za loňský rok měla přes 550 zásahů.

Podle mluvčí kriminální policie Pavly Kopecké byl Töpper na seznamu nejhledanějších německých zločinců a před spravedlností unikal dlouhých osm let. Kopecká upřesnila, že se Töpper v minulosti podílel v rámci organizované mezinárodní skupiny na podvodných převodech peněz na internetu a na machinacích s platebními kartami se škodou v řádu několika miliónů eur.

Za to prý v minulosti dostal trest přes čtyři roky vězení, ale před nástupem za mříže zmizel. O jeho dalším osudu nyní rozhoduje plzeňské krajské státní zastupitelství, které by mělo Töppera podle všech předpokladů vydat brzy do Německa, aby tam nastoupil uložený trest. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám