Hlavní obsah

Zloděje z pošty chytili v zoologické zahradě

Právo, Jiří Růžička
Zlín

Prazvláštním trikem se chtěl lupič zmocnit peněz z pošty v Lukově na Zlínsku. V pobočce se ukryl v telefonní budce a poté v nepřítomnosti pracovnice ukradl několik desítek tisíc korun. Policie pak pachatele dopadla v nedaleké zoologické zahradě.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Policisté zadrželi pachatele podle popisu svědků v zoologické zahradě.

Článek

„Muž přišel na poštu v Lukově v úterý po čtvrté hodině odpoledne, aby si dobyl kredit. Chvíli tam pobýval a pak využil nepozornosti pošťačky a schoval se do bývalé telefonní budky. Tam počkal pár minut. Před půl pátou odpoledne pracovnice na čtvrt hodiny odešla, čehož pachatel využil. Z pokladny ukradl asi sedmdesát tisíc korun a utekl oknem,“ popsala mluvčí krajské policejní správy ve Zlíně Jana Bartíková .

Na svědomí má i vloupání do restaurace

Svědkové si zapamatovali poměrně přesný popis pachatele, po kterém policisté okamžitě začali pátrat. „Na muže, který odpovídal charakteristice, narazila jedna z hlídek v areálu zoologické zahrady v Lešné. Když ho policisté chtěli legitimovat, muž začal utíkat. Policisté pachatele nakonec dopadli a zadrželi. Zjistili jsme, že kromě krádeže peněz na poště má na svědomí i vloupání do restaurace v obci Veliková na Zlínsku, ke kterému došlo minulý týden,“ doplnila mluvčí.

Kriminalisté případ vyřešili ve zkráceném přípravném řízení. Pachateli sdělili podezření z trestného činu krádež, za který mu hrozí až dvouleté vězení. O trestu rozhodne soud do čtyřiadvaceti hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám