Hlavní obsah

VIDEO: Muž se se zlomenou nohou plazil ve sněhu dva kilometry

– RAKOVNÍK

Těžko uvěřitelný se zdá příběh muže z Rakovnicka, na kterého při procházce v lese spadl strom. Vladimír Zíka měl ale takovou sílu žít, že se s těžkým poraněním nohy plazil ve sněhu skoro dva kilometry. Pomoc mu zavolala až dívka, která shodou okolností jela v těchto místech na koni.

Článek

Pád stromu způsobil Vladimíru Zíkovi těžké poranění nohy. S tříštivou zlomeninou bérce nebyl schopen chůze, mobilní telefon nechal doma a na volání o pomoc nikdo neodpovídal. Procházka zasněženou krajinou se tedy proměnila v boj o život.

S námahou a bolestmi se plazil 42letý muž do kopce směrem k vesnici vzdálené asi dva kilometry. Z cesty odstraňoval klestí a kameny, několikrát po namrzlé půdě sklouzl z kopce dolů. Jakmile už ale cítil, že mu síly docházejí, objevila se před ním jako „takový zázrak“ dívka na koni.

Martina Skálová jela náhodou kolem, a když spatřila muže v nesnázích s podivně vytočeným chodidlem, okamžitě vyjela shánět pomoc. Po převozu do nemocnice podstoupil Zíka náročný chirurgický zákrok, díky kterému se za několik týdnu bude moci opět postavit na nohy. Podle primáře rakovnické chirurgie Jana Silbera prokázal pacient silnou vůli a dodal, že nebýt včasné pomoci, mohl by Zíka o nohu přijít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám