Hlavní obsah

Opilý řidič zabíjel v protisměru, sám se téměř nezranil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JABLONEC NAD NISOU
Aktualizováno

Tragická dopravní nehoda se stala v úterý ráno na výpadovce z Jablonce nad Nisou na Prahu. Opilý dvacetiletý řidič vyjel do protisměru a střetl se se dvěma vozy. Jeden člověk z protijedoucího auta srážku nepřežil, další je těžce zraněný. Viník nehody vyvázl s lehkými šrámy.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Řidič favoritu při nehodě zahynul

Článek

Mladý řidič ve svém Seatu Leon v protisměru nejprve naboural do protijedoucí Škody Favorit, vzápětí se střetl i s felicií, která jela za favoritem. Řidič favoritu svým zraněním podlehl na místě, řidič a spolujezdec v dalším autě vyvázli se zraněními.

Neštěstí se stalo po šesté ráno. „Čtyřicetiletý řidič prvního automobilu na místě zemřel, ve druhém voze byl těžce zraněn řidič a lehce spolujezdec. Viník nehody byl zraněn lehce,“ potvrdila mluvčí jablonecké policie Ludmila Knopová.

Řidič bude v nejbližších hodinách obviněn z ublížení na zdraví, za což mu hrozí až dvouleté vězení.

Dvacetiletý mladík jel od Turnova na Jablonec. Proč se dostal až do protisměru v místě, kde jsou dva pruhy, není zatím jasné. Podle mluvčí policie měl být na vině zřejmě alkohol. „Řidiči při dechové zkoušce naměřili téměř jednu promili alkoholu. Skutečnou hodnotu ukáže až krevní zkouška,“ doplnila mluvčí.

Nehoda na více než tři hodiny zablokovala hlavní tah z Jablonce na Prahu. "Nyní už policisté uvolnili jeden jízdní pruh, vraky se odklízejí a do hodiny by měla být silnice průjezdná," dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám