Hlavní obsah

Mladistvá dostala za ubití muže v parku šest let

Právo, Petr Kozelka
BRNO

Krajský soud v Brně vynesl v úterý verdikt nad sedmadvacetiletým Richardem Zemčíkem a jeho sedmnáctiletou přítelkyní Kristinou B. ze Zlínska. Oba soud uznal vinnými z ublížení na zdraví jednapadesátiletého Marcela Teichmana, kterého společně ubili a ukopali k smrti loni v srpnu v Otrokovicích.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Richarda Zemčíka přivedla k soudu eskorta z vazby.

Článek

„Mohu k tomu uvést, že je (Zemčík) uznán vinným z pokusu ublížení na zdraví, ne ze zabití, “ vysvětlila Právu obhájkyně Richarda Zemčíka Jana Rejžková ze Zlína.

„Mohu k tomu uvést, že je (Zemčík) uznán vinným z pokusu ublížení na zdraví, ne ze zabití, “ vysvětlila Právu obhájkyně Richarda Zemčíka Jana Rejžková ze Zlína.

Zemčík si odsedí ve vězení čtyři roky, jeho přítelkyně šest let. Dvojice potkala opilého Teichmana 11.srpna 2007 krátce po půlnoci. Muž činil dívce nemravné návrhy, což rozlítilo jak ji, tak i Zemčíka, oba přitom byli pod vlivem alkoholu. Zemčík na dotěru zaútočil, uštědřil mu několik ran pěstí, po kterých se Teichman dal na útěk.

Dvojice ale muže pronásledovala, Zemčík další ranou pěstí srazil staršího muže na zem a kopal do něj. Jeho přítelkyně si sedla na ležícího nebožáka a bila ho pěstmi do obličeje.

Incidentu si všimli náhodní svědci, kteří rozvášněnou dívku z ležícího muže doslova odtáhli. "Posadil jsem toho zbitého muže na lavičku. On ještě tvrdil, že je v pohodě a má to prý kousek domů. Ještě měl k tomu nějaké opilecké řeči,“ vypověděl před soudem jeden ze svědků.

Dívka muži rozdupala obličej a hrudník

Když se ale svědci vzdálili, dívka se znovu rozběhla k Teichmanovi, srazila ho z lavičky a dupala mu po obličeji a hrudníku. "Tím mu rozlámala obličejové kosti, způsobila otok mozku a plic. Muž na místě zemřel,“ řekla předsedkyně senátu.

Kristinu B. zachránilo od mnohem vyššího trestu jen to, že je mladistvá. Jinak by jí hrozilo až 15 let. Mladá dívka přijala trest bez jakýchkoli známek emocí, její přítel si po vynesení rozsudku ukryl obličej v dlaních. Oba si pak ponechali lhůtu na odvolání.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám