Hlavní obsah

Patnáctiletý chlapec málem utonul při potápění

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁL

Nepříjemné chvilky zažil ve středu odpoledne muž, který se vydal se svým patnáctiletým synem potápět do zatopeného břidlicového lomu u Svobodných Heřmanic na Bruntálsku. Asi v desetimetrové hloubce chlapec přestal dýchat z dýchacího přístroje a vdechl vodu. Vrtulník ho ve vážném stavu dopravil do nemocnice.

Článek

Centrum tísňového volání v Ostravě přijalo informaci o tonoucím potápěči v lomu před půl pátou hodinou odpoledne. Na pomoc dispečink okamžitě vyslal vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy.

"V době příletu vrtulníku byl již chlapec vytažen z vody na břeh a lékař, který se shodou okolností nacházel na místě události, ihned zahájil oživovací pokusy," řekl mluvčí severomoravských záchranářů Lukáš Humpl.

Posádka vrtulníku na místě pokračovala v resuscitaci s pomocí přístrojů a léků. "Po několika minutách se záchranářům podařilo obnovit pravidelnou srdeční činnost mladého potápěče," doplnil Humpl.

Chlapce v bezvědomí zdravotníci letecky přepravili na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě - Porubě.

Reklama

Výběr článků

Načítám