Hlavní obsah

Samotář z Osoblahy se zpovídá z brutální vraždy

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSOBLAHA

Důchodce Otakar Quasier, kterého znají obyvatelé Osoblahy na Bruntálsku jako samotáře obývajícího zahradní chatku v ulici Na střelnici, stanul v úterý před krajským soudem v Ostravě kvůli mimořádně bestiální vraždě náhodné dámské známosti. Osmašedesátiletý Quasier je recidivista, který už v roce 1991 byl odsouzen za vraždu syna k desetiletému trestu.

Článek

V osudnou noc 28. listopadu 2006 podle obžaloby zasadil šestačtyřicetileté Heleně, kterou si pozval domů, několik desítek ran dřevěnou násadou. Potom vzal kuchyňský nůž a více než třicetkrát ji bodl do hrudníku a břicha. Sedm bodných ran zasáhlo životně důležité orgány.

S ženou se dal toho dne dohromady v místní restauraci Na Rozcestí. Pozval si ji domů. "Svlékli jsme se a líbali. Nic víc ale nebylo, protože zrovna měla ty ženské věci," řekl kriminalistům obžalovaný.

Dodal, že nakonec oba usnuli a když se probudil, uviděl všude spoustu krve a ženu ležet ve vedlejším pokoji mrtvou. Okamžitě zavolal policii a záchranku.

Odsouzenému hrozí výjimečný trest

"Není možné, že jsem to udělal já, musel tam být někdo jiný. Asi mne omámil nebo omráčil," řekl obžalovaný, který ve vazbě prodělal infarkt a mozkovou mrtvici. Teď se pohybuje jen s velkými obtížemi.

U soudu se ale ke svým dřívějším výpovědím neznal s tím, že mu je policisté podstrčili. Pouze potvrdil, že s ženou seděl v restauraci. "Od doby, co jsem vyšel z hospody, se nepamatuji vůbec nic," řekl. Policie ale tvrdí, že důkazů proti obžalovanému je dost a je zcela vyloučeno, že by se v době tragédie v chatě nacházel někdo další.

Hlavní líčení pokračuje do konce týdne, kdy by mohl být vyhlášen rozsudek. Vzhledem k obžalovaného minulosti a mimořádně brutálnímu provedení vraždy mu hrozí i výjimečný trest. Důchodce byl v minulosti už čtyřikrát trestán, jednou dokonce za vraždu syna. V roce 1991 byl za to odsouzen k desetiletému trestu, o sedm let později byl z vězení podmíněně propuštěn.

Reklama

Výběr článků

Načítám