Hlavní obsah

Policie zatkla hlavního dodavatele heroinu do Ostravy

– OSTRAVA
Právo, Aleš Honus

Hlavního dodavatele heroinu pro Ostravu zadrželi v minulých dnech kriminalisté. Zátah na zkušeného recidivistu se uskutečnil na silnici nedaleko mošnovského letiště v okamžiku, kdy obviněný muž převážel osobním autě 156 gramů této drogy v hodnotě minimálně 300 tisíc korun. V pátek o tom Právo informoval mluvčí ostravské policie Milan Klézl.

Článek

Devětatřicetiletý muž stál v čele větší skupiny, která byla dopadena už začátkem října. Pro zadržení jeho samotného ale policii dosud scházely důkazy. Heroin, který v Ostravě užívá především romská populace, se na Moravu dostával balkánskou cestou.

"Zatím je prokázáno, že obviněný od května loňského roku v Ostravě prodal minimálně 1,7 kilogramu heroinu za celkovou částku nejméně 1,5 miliónu korun," řekl Klézl. Prodával jej především v Ostravě-Přívoze, ale také ve Stodolní ulici.

Své dívce chtěl od závislosti pomoci

Při zatýkání policistům asistoval služební pes, který heroin uschovaný v automobilu okamžitě objevil. "Muž je stíhán jako zvlášť nebezpečný recidivista. Heroin, který byl u něj nalezen, byl vysoce kvalitní," dodal mluvčí policie.

Dealer přitom sám drogy nebral. Policisté zjistili, že se dokonce snažil aktivně závislosti zbavit svou mladou přítelkyni. "Je paradox, že se té dívce snažil pomoci a sám drogu do Ostravy vozil," citovala ČTK zdroj obeznámený s případem. Dealer dokonce založil kapelu, kterou financoval z peněz, vydělaných prodejem narkotik.

Kriminalisté na odhalení dealera pracovali několik měsíců, práci jim ale komplikoval fakt, že se nezdržoval v místě trvalého bydliště a přespával po různých ubytovnách v Ostravě i okolí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám