Hlavní obsah

Na YouTube znají jeho videa statisíce lidí, ale v bance se s ním nebavili

Přestěhoval se přes půl Česka, aby mohl dělat, co ho zajímá. „Vyučil jsem se automechanikem, ale nikdy mě to nebralo,” říká Tomáš. Chtěl dělat muziku a videa. A věřil, že nejlíp to půjde v Praze. Odstěhoval se a nelituje. I díky půjčce od lidí, která mu zachránila živobytí, když ho banka poslala do háje. Objevil totiž službu Zonky.

Zonky.cz

Článek

„Mám kolem sebe už pár let partu lidí, kteří se muzikou živí. A protože mě tyhle věci vždycky zajímaly, jednoho dne mi řekl Markus Revolta, ať se k nim přidám,“ vysvětluje Tomáš, jak se dostal k natáčení a střihu videoklipů, která mají na YouTube třeba půl milionu shlédnutí. „Změnil se mi život. Auto vám sice neopravím, ale kdybyste potřebovali videoklip, jsem k službám,“ směje se.

Byl jsem v loji

„Abych k něčemu byl, potřebuju dobrou techniku a zázemí. Nejdřív jsem pořizoval kvalitní kameru. Měl jsem stálý příjem a zázemí zaměstnavatele. Šel jsem do banky  půjčil jsem si bez problémů 55 tisíc. Půjčku jsem splatil rychle a jelo se dál,“ vzpomíná Tomáš. Jenže před pár týdny mu odešel notebook. A stříhat videa samozřejmě nejde hned tak na každém počítači ze supermarketu.

„Nemám bohaté rodiče a přiznávám, že zatím nijak víc nespořím. Pracuju naplno, ale taky si rád užívám. Jsem mladý a ještě mi nepřijde zase tak prioritní spořit si na horší časy. Jenže bez noťasu bych byl rázem doslova k ničemu,“ říká Tomáš. Takže znovu zašel do banky. Už jako živnostník. „Daňové přiznání jsem letos podával prvně, bance to nestačilo a nikdo se se mnou dál nebavil,“ krčí Tomáš rameny. „Musím přiznat, že jsem začal trochu panikařit, co bude dál. Byl jsem v loji.“

Že si Tomáš nakonec půjčil u Zonkyho (www.zonky.cz), byla vlastně jedna velká náhoda. „Šéfka Zonky Lucie Tvarůžková se zná s naším manažerem. A logo Zonky nám běhalo v titulkách u jednoho klipu. A protože videa stříhám, ptal jsem se kolegy, hele, co je to zač? A on mi vysvětlil, že lidi, co mají peníze a nechtějí je dát do banky, se spojili a půjčují jiným lidem. Po odmítnutí v bance jsem si na to vzpomněl a řekl si, že to taky musím zkusit!” vypráví Tomáš.

Peníze za 15 minut

Večer si Tomáš našel Zonky.cz (www.zonky.cz), zaregistroval se, vyplnil formulář a zaslal podklady. „Už ráno mi volala Anička. Prý mi půjčku schválili a rovnou můžu vyvěsit svůj příběh na Zonkyho tržišti. Ani jsem si nestihl udělat kafe. Lidi se na můj počítač složili za 15 minut! Neskutečné!“ pochvaluje si Tomáš. Druhý den měl peníze na účtu. Navíc si spočítal, že i kdyby mu půjčila ta nejvýhodnější banka, během doby úvěru by přeplatil potřebných 65 tisíc o dalších víc než 30 tisíc. A zaplatil tak skoro o 50 procent víc. Zato se Zonkym ho půjčka přijde jen na 9 tisíc navíc. Nemluvě o tom, že Zonky Tomášovi půjčil a banka ne. To je ten hlavní rozdíl.

Půjčte si na svoje originální projekty tak, jak to letí ve světě. Od lidí.

Vyzkoušejte naši úvěrovou kalkulačku na Zonky.cz (www.zonky.cz). Napište naší šéfce na lucie.tvaruzkova@zonky.cz, nebo zavolejte na naši linku péče o zákazníky - v pracovní dny od 8 do 18 h na 800 449 999.

Zonky. Lidé půjčují lidem. Levněji a s klidem.

Výběr článků

Načítám