Hlavní obsah

Mluvící robot, planetárium i Sexmisie – těšte se, iQLANDIA otevírá!

Novinky, www.iqlandia.cz

Svět ohromujících experimentů a chytré zábavy iQLANDIA otevírá poslední březnový víkend v Liberci. Česká republika tak získává nové supermoderní vědecko-zábavní centrum, které návštěvníkům nabídne třeba mluvícího humanoidního robota, jediného v zemi, 3D planetárium a stovky interaktivních exponátů. Naprostým unikátem je Sexmisie, expozice věnovaná sexualitě, největší svého druhu v Evropě. Těšit se můžete i na simulátor zemětřesení, tanec ohňů a blesků nebo na famózní kosmonautický výcvik.

Ilustrační foto

Článek

Nudit se v science centru rozhodně nebudete! V deseti interaktivních expozicích si můžete na vlastní kůži vyzkoušet na čtyři stovky exponátů. „Návštěvníci budou moci absolvovat kosmický výcvik, proletí se na hvězdném skateboardu, zažijí tanec ohňů a blesků a v neposlední řadě zjistí, jak fungují obyčejné věci, které denně používají,“ říká ředitel iQLANDIE Pavel Coufal. Vydat se tu můžete i do nitra Země, kde se proletíte strojem času, stačí jen otočit pákou a ocitnete se třeba mezi dinosaury.

GeoLap - krápníky

Jediný humanoidní robot v Česku

„Ahoj, já jsem Thespian, jak se máš?“ uvítá vás 175 centimetrů vysoký a 33 kilogramů vážící humanoidní robot. Kromě češtiny si dokáže povídat v polštině, němčině a angličtině. „V Česku ho nikde jinde zatím nenajdete,“ upřesňuje Jana Pivoňková, marketingová manažerka centra. Thespian používá gesta i mimiku, zaleží na vás, co bude říkat a jak se bude chovat.

GeoLap - krápníky

V iQLANDII řádí živly!

Představte si, že sedíte v utrženém trupu letadla a řítíte se střemhlav k zemi! I tohle v iQLANDII zažijete, a to ve speciální expozici věnované přírodním živlům. Kromě vichřice tu je instalován i simulátor zemětřesení či blesků. „Bát se ale lidé nemusí, všechny živly jdou zkrotit pomocí vypínače. Ale prožít je takhle naživo? To se vám jinde nepoštěstí,“ pokračuje Coufal.

GeoLap - krápníky

3D planetárium

Naprostou světovou špičku slibuje 3D planetárium vybudované na samém vrcholu iQLANDIE. V libereckém planetáriu procestujete celou sluneční soustavu, prozkoumáte vývoj života na Zemi nebo se přesvědčíte o zázracích noční oblohy. Projekční software disponuje rozsáhlou databází tisícovek astronomických objektů a přenese vás, kam si vzpomenete.

GeoLap - krápníky

Otázky ohledně sexuality zodpoví Sexmisie

Silné reakce vzbudí Sexmisie, jediná svého druhu v Evropě. Expozice velmi názorně, zábavně, a přitom citlivě odpovídá na všechny otázky kolem sexuálního života. Sekce byla připravena ve spolupráci se sexuology a dětským psychologem a je přístupná od 12 let nebo v doprovodu rodičů.

Science centrum iQLANDIA otevírá v sobotu 29. března. Všechny důležité informace k návštěvě i k expozicím najdete na webu www.iqlandia.cz.

Výběr článků

Načítám